Deze wijn van Voyager is gemaakt om de fruitgedreven, vroege drinkstijl van Chardonnay te zijn, die de puurheid van fruit uit ongerepte wijngaarden langs de kust weerspiegelt. Deze toegankelijke fruitwijn is 100% op het landgoed geteeld en gemaakt en viert een kern van Gingin-fruit van biologisch geteelde kustwijnstokken. Gemaakt voor alledaags plezier en zomerse barbecues met vrienden..
Wijnoogst | 2021
93 POINTS | Ray Jordan "The Western Australian wine guide"
92 POINTS | James Suckling
PROEFNOTITIES
Een pittige kern van grapefruit, perzikaroma's met levendige tropische tonen. Subtiele hints van Frans eiken voegen een stijlvolle laag van complexiteit en textuur toe aan deze fantastische Margaret River Chardonnay.
"Weefsel, zacht eiken, perfect uitgebalanceerd, verfrissen
Levendig, grapefruit, Meyer-citroen, nougat, vuursteen"
AANBEVOLEN MAALTIJDEN EN BBQ COMBINATIES
Honing Geglazuurde Kip
Knapperige Notensalade
Wijnoogst | 2021
Druivensoort | 100% Chardonnay
Alc/Vol | 13%
Wijnmaker | Steve James
Serveertemperatuur | 14-16C
Kelder | Gemaakt om onmiddellijk van te genieten
Rijping | 6 Maanden 90% oud 10% Nieuw Frans eiken
.
Wijngaard | Alle Voyager Estate-druiven worden geteeld in de grind- en leembodems van hun wijngaarden. Dit Chardonnay-blok heeft zijn eigen specifieke persoonlijkheid die ze aanmoedigen om te bloeien door Voyager's natuurlijke benadering van wijnbouw
CHILL IT DOWN, BUT NOT TO MUCH
De wijn is bleekgoud van kleur en maakt meteen indruk dankzij de mix van citrus, meloen en bloemig fruit met een mooi vleugje nougatmoer-complexiteit. De smaak is dan strak en helder - de frisse zuren geven impact aan de fijn gedetailleerde vruchten die worden bekroond met een lange en zijdezachte afdronk. Het is zeker niet zo geconcentreerd als veel Margaret River Chardonnay. Deze wijn is moeilijk te bekritiseren. Laat het afkoelen, maar niet te veel, en drink het met warme yabbies van de barbecue,
Angus Hughson
- The Wine Pilot