McLAREN VALEPENNY'S HILL


Ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Adelaide, Zuid-Australië, ligt Penny's Hill wijngaard, een familiebedrijf met drie belangrijke teeltgebieden in de Mclaren Vale.

PENNY'S HILL

Penny's Hill maakt al geruime tijd furore in de wijnwereld, door de oude percepties van de nieuwe wijnwereld op te schudden en wijnen van absolute topkwaliteit te leveren. Daarbij worden vele internationale prijzen gewonnen.

Datt alles is wellicht geen verrassing als je bedenkt dat de lokale wijnbouwtraditie teruggaat tot de jaren 1850 en het feit dat het prachtige landschap een mediterraan klimaat geniet.


Het mediterrane klimaat en de zanderige leem- en kleigrond zorgt voor een rijk, aromatisch boeket van intens fruit en een verfijnde tanninestructuur. Daarnaast is de hoogte van het gebied en het uitzicht over de Golf van St. Vincent  ideaal voor het telen van een goede gewassen van topkwaliteit druiven. Dit geldt met name voor de lage productie gewassen van de Shiraz, de Cabernet Sauvignon en de  Grenache.

Penny's Hill's wijnmaker Alexia Roberts is een ware rijzende ster. Ze combineert  Europese ervaring en Australische expertise om onvergetelijke vintages te creëren. Australische wijnen worden door haar opnieuw gedefinieerd en de geleverde wijnervaringen overtreffen alle verwachtingen. Penny's Hill is toegewijd aan  milieuvriendelijke productie in kleine batches en is ook gecertificeerd vegan wijnmaker.


De successen van Penny's Hill in de wijnindustrie komen dan ook niet als een verrassing.

MCLARENVALE

WIJNGAARD


De eerste wijnstokken op Penny's Hill werden in 1991 geplant door Tony en Susie Parkinson. In 1993 kochten ze vervolgens het Malpas Road land, waarop Shiraz, Cabernet Sauvignon en Merlot werd verbouwd, en daarna in 1996, Goss Corner in 1996 - wat Shiraz, Merlot en Viognier opleverde. Beide gebieden produceren fluweelzachte, weelderige wijnen met een ronde afdronk van Biscay Clay.


Het wijnhuis Penny's Hill consolideerde de drie gebieden tot een landgoed van iets meer dan 100 hectare in de historische McLaren Vale.


Penny's Hill is trots op zijn duurzame en kleinschalige benadering van wijnbereiding.  De wijnstokken worden zorgvuldig onderhouden gedurende de groeicyclus en afzonderlijk geoogst. De druiven worden regelmatig gecontroleerd en getest op optimale rijpheid, vervolgens geselecteerd en met de hand geplukt om zowel de hoogst mogelijke kwaliteit als het best mogelijke fruit te garanderen. Dit stelt de wijnmaker in staat om uitzonderlijke blends te produceren met een juiste balans tussen interesse, complexiteit en textuur, die voorafgaand aan het blenden worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten van de beste kwaliteit.


Het merk heeft ook nauwe banden met wijngaarden in de hogere, koelere Adelaide Hills-regio. Daar worden Sauvignon Blanc- en Chardonnay-druiven geproduceerd met een natuurlijke zuurtegraad en karakteristieke frisheid - wat resulteert in witte wijnen van hoge kwaliteit.


MCLAREN VALE


McLaren Vale ligt tussen de uitlopers van de Mount Lofty Ranges en de idyllische baai van St. Vincent met zijn ongerepte stranden. Samen met het uitgesproken mediterrane klimaat bleek het de ideale locatie voor de pioniers van de Zuid-Australische wijnbereiding in de jaren 1850.


De lokale gemeenschap produceert een verscheidenheid aan ambachtelijke producten, waaronder olijfolie, biologisch fruit en kazen, allemaal geproduceerd met hetzelfde ethos. Zij worden ondersteund door de wijnmakerijen die de lokale producten aanbieden bij hun wijnproeverijen. De regio maakt naam voor zichzelf vanwege zijn fantastische culinaire prestaties en zijn internationaal bekroonde wijnen.


McLaren Vale is een van de grootste en oudste namen in de Australische wijnindustrie. Het is de geboorteplaats van wijn in Zuid-Australië en ligt net ten zuiden van Adelaide, de hoofdstad van de staat Zuid-Australië.


Bij de laatste telling waren er 160 wijngaarden in de McLaren Vale-regio, waarvan er 74 wijnproeverijen aanbieden waarbij zij elk een aantal van de meest gewilde wijnen van het land serveren.


Vandaag de dag bevat McLaren Vale meer dan 7.300 hectare aan wijnstokken en is de vraag naar zijn wijnen op een historisch hoogtepunt.

ALEXIAROBERTS

ALEXIA ROBERTS


Alexia heeft een reeks onderscheidingen gewonnen voor de wijngaard Penny’s Hill, waaronder "World's Best Cabernet" op het Concours International des Cabernets in Frankrijk, en twee jaar op rij de "Best Australian Red in Show" op de Mundus Vini in Duitsland.

.

Alexia, een gepassioneerde en ervaren wijnmaker, maakt sinds 2004 wijn in McLaren Vale. Ze heeft wijnen gemaakt in zowel Frankrijk als Italië. Alexia is verantwoordelijk voor de productie van veel geprezen wijnen en dit uit zich in de meerdere medailles, trofeeën en onderscheidingen, zowel nationaal als internationaal.

LEES hier Alexia's interview met The Fabulous Ladies of Wine

(Australian wine magazine)

WIJNGAARD SIMPELE FEITEN EN INFORMATIE