MARGRET RIVER VOYAGER ESTATE


Genesteld in het zuidwesten van de regio, tussen de glooiende hellingen van de Stevens-vallei, ligt Voyager Estate

VOYAGER ESTATE

Ongeveer 300 km ten zuiden van Perth en slechts 9 km landinwaarts van de ruige kust en de Indische Oceaan, slingert het Margaret River-wijngebied van West-Australië langs kalksteenrotsen, oogverblindende bossen en enorme grotten.

In het zuidwesten van de regio, tussen de subtiele hellingen van de Stevens Valley, ligt het landgoed Voyager Estate. Het daar heersende zeeklimaat kan worden omschreven als warm mediterraan. Het wordt getemperd door koele wind van de zee doordat het aan drie kanten is omringd door de Indische oceaan.


Het landgoed is in 1978 voor het eerst beplant met variëteiten die veel voorkomen in de Bordeaux-regio van Frankrijk. In 1991 nam Michael Wright het over en doopte het Voyager Estate.

Micheal Wright heeft de reputatie een pionier te zijn op het gebied van milieubewustzijn. Van begin af aan introduceerde hij biologische en duurzame werkmethoden.


Dit is een wijnmakerij met een trouwe aanhang in Australië en een snelgroeiende reputatie in het buitenland. Voyager Estate staat bekend om premium wijnen met modern smaakprofielen en elegantie.


Met hun indrukwekkende track record, de uitzonderlijke kwaliteit van hun klassiekers en hun innovatieve nieuwe wijnen, kunnen we grote dingen verwachten van deze wijnmakerij. 

PRESS PLAY: Video wordt niet automatisch afgespeeld

MARGARETRIVER

WIJNGAARD


De geologie van de wijngaard is uiterst uniek. Met zijn rijke, waterdoorlatende, grindrijke grond en steenachtig kleien ondergrond op een oeroud bed van graniet (tot 2000 miljoen jaar oud) behoort het gebied tot één van 's werelds oudste. De droge zomers en geologie zorgen voor een fantastische omgeving voor wijnproductie.


De filosofie van Voyager Estate begon echt vruchten af te werpen toen Steve James ongeveer 20 jaar geleden aan boord kwam. Zijn lichte aanpak, waarbij hij alleen de beste druiven met de hand selecteert, stelt deze in staat dit onderscheidende terroir tot uitdrukking te brengen. Dit heeft ertoe geleid dat hij in 2021 werd uitgeroepen tot Winemaker of the Year en Voyager Estate Winery of the Year. Ook hun veelgeprezen Chardonnay en Cabernet Sauvignon hebben recent prijzen in de wacht gesleept.MARGARET RIVER


De eerste Europese kolonisten kwamen in de jaren 1850 en kort daarna werd er een kleine wijnmakerij opgericht. Het was echter  pas in het begin van de 20e eeuw, met de komst van de spoorwegen, dat het gebied zich goed begon te ontwikkelen. De eerste succesvolle wijnmakerijen werden pas opgericht in de jaren 1950, toen uit onderzoeken door prominente wijnbouwers  duidelijk werd dat in het gebied variëteiten van uitzonderlijke kwaliteit geteeld konden worden.


De goede kwaliteit van deze eerste wijnen trokken meer investeerders aan. Meer wijnmakerijen werden opgericht en dit was de basis voor het ontstaan van de premium wijnbouwregio die we nu kennen.


Tegenwoordig is het wijngebied van Margaret River de thuisbasis van voornamelijk kleinere wijnproducenten; met wijnmakerijen die 3,5 ton druiven per jaar verwerken tot de grootste in de regio die zo een 7000 ton druiven per jaar verwerkt

STEVE JAMES


Steve begon begin jaren 2000 bij  Voyager Estate als een wijnbouwer die zich volledig kon vinden in de milieubewuste filosofie van Voyager Estate. Hij heeft een essentiële rol gespeeld in het onwikkelen van wijnen die deze zorg voor het milieu weerspiegelen. 


Zijn aanpak benadrukt aandacht voor detail en terughoudendheid  tijdens het hele wijnbereidings-proces. Dit komt vooral naar voren in hun meest toonaangevende wijn, de Estate Chardonnay.

De West Australian Wine Guide heeft Steve tot “Winemaker of the Year 2021” benoemd en Voyager Estate tot “Winery of the Year”. Hun MJW Chardonnay 2018 is zowel tot  witte wijn van het jaar als tot Chardonnay van het jaar

uitgeroepen.


De Modern Cabernet Sauvignon 2018 scoorde maar liefst 95 punten in dezelfde editie.

STEVEJAMES

WIJNGAARD SIMPELE FEITEN EN INFORMATIE