MARLBOROUGH - CENTRAL OTAGO - HAWKES BAYMISSION ESTATE WIJNGAARD


De pioniers van de wijnbouw in Nieuw-Zeeland, Mission Estate combineert ouderwetse expertise met het laatste woord in duurzame praktijken.

MISSION ESTATE

De oudste wijnmakerij van Nieuw-Zeeland is gevestigd in Taradale, aan de rand van de regionale hoofdstad van Hawke's Bay - Napier.

In 1838 werd in Pakowhai een missiepost opgericht door Europese pioniers, Franse Maristenzendelingen, die arriveerden met een paar wijnstokken en Franse wijnervaring. Ze plantten de eerste wijngaard in Nieuw-Zeeland in 1851, als onderdeel van hun boerderij en tegen de jaren 1870 produceerden ze wijn - de basis van de lange traditie van Mission Estate - ze vierden hun 170e verjaardag in 2021.

Om hun aanbod van Hawke's Bay aan te vullen, verwierf Mission Estate in 2012 een wijngaard in de schilderachtige Marlborough-vallei. De wijngaard van Cable Station Road ligt in de Awatere-vallei, Marlborough op het Zuidereiland, de meest zuidelijke vallei in de regio, zachtjes klimmend vanaf de kust richting de heuvels van Kaikoura.


Ze zijn steeds sterker geworden en hebben recentelijk internationale onderscheidingen gekregen, vooral voor hun Syrah en Sauvignon Blanc, terwijl de Pinot Gris en Pinot Noir het beste dat Europa te bieden heeft uitdagen. Zou dit wijnhuis het beste van twee werelden kunnen zijn?

VIDEO...COMING SOON

HAWKESBAY

WIJNGAARDDe wijngaarden van Mission Estate beslaan twee van de beste wijnbouwgebieden van Nieuw-Zeeland; Hawke's Bay en Marlborough en inkoop van een derde in het diepe zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland in de regio Central Otago.


De voornaamste wijngaarden van Hawkes Bay liggen op glooiende hellingen boven de "Gimblett Gravels", een strikt gecontroleerde regionale aanduiding die de individuele aard van de geologie en het microklimaat weerspiegelt. Het landgoed heeft ook teeltpartners die bijdragen aan de rassen die uit het gebied beschikbaar zijn.


Mission Estate heeft zwaar geïnvesteerd in moderne technieken voor wijngaardbeheer om optimale omstandigheden te produceren die overeenkomen met enkele van de beste ter wereld - met behoud van een smaakprofiel dat kenmerkend is voor Nieuw-Zeeland.


Tegelijkertijd is Mission Estate een pionier geweest in hun toewijding aan duurzaamheid en gebruik van technologie, waarbij hun ecologische voetafdruk, waterverbruik en energieverbruik tot een minimum worden beperkt.


Mission Estate maakt nu enkele van de beste wijnen van Nieuw-Zeeland op de meest energiezuinige, duurzame en milieuvriendelijke manier.


Er is zelfs een 360-graden live-camera die uitkijkt over de wijnmakerij en wijngaarden in de richting van de buitenwijken van Napier. Bekijk het zelf.

REGIO'S


Hawke’s Bay, North Island

Aan de oostkust van het Noordereiland ligt Hawke's Bay, het oudste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland. Het gematigde zeeklimaat stimuleert een langzame, volledige rijping, terwijl de alluviale afzettingen, grindafvoer en glooiende hellingen de beste zuurgraad van het fruit naar boven halen, vooral van de Chardonnay - met karakteristiek fris, levendig wit en rijke fruitige rode wijnen van Syrah, Merlot en Cabernet. Sauvignon-variëteiten.


Marlborough, South Island

Ten noorden van het Zuidereiland ligt het wijnbouwgebied Marlborough, waar het klimaat zonnig en droger is dan in het grootste deel van Nieuw-Zeeland, maar de temperatuur daalt 's nachts. De koelere nachten zijn ideaal voor druiven als Sauvignon Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir en helpen het fruit mooi te concentreren. De wijngaard van Cable Station Road in Awatere Valley ligt op een rijke grond die bestaat uit alluviale afzettingen van geërodeerde grijswallen en vulkanische elementen die uit de hoger gelegen grond zijn gehaald.


Central Otago, South Island

Central Otago is een spectaculaire regio met valleien en meren, omringd door bergen in het hart van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het Dunston Basin bij Alexandra, een iets warmer deel in het zuiden, is misschien wel de meest zuidelijke wijnproducerende regio ter wereld. Terwijl de eerste wijnstokken werden geplant in de jaren 1860, duurde het tot de jaren 1990 voordat de wijnproductie op gang kwam. Zijn wereldwijde reputatie voor uitzonderlijk intense uitingen van Pinot Noir is gestaag gegroeid naarmate de wijnstokken hun ware potentieel bereiken.

PAUL MOONEY


Paul Mooney produceert al meer dan 40 jaar fantastische wijnen met Mission Estate. Hij werd sterk beïnvloed door de Franse wijntradities waarin hij werd opgeleid door zijn mentor, broeder John.


Paul benadrukt dat hun voortdurende kwaliteitsverbetering wordt gedreven door een focus op duurzaamheid, technologie en onderzoek - en dat Nieuw-Zeeland waarschijnlijk de beste plek ter wereld is om Sauvignon Blanc te verbouwen en dat de voortdurende kwaliteitsverbetering gedurende zijn veertigjarige ervaring wordt gedreven door duurzaamheid, technologie en onderzoek.


De 2007 Mission Reserve Syrah, door Michael Cooper uitgeroepen tot 'beste wijnaankoop' en 'beste rode wijn' voor 2009. Het won ook een 'Pure Gold'-medaille bij de Air New Zealand Wine Awards 2008 - alleen toegekend aan duurzaam geproduceerde wijnen - en een Blue Gold-medaille op de Sydney International Wine Awards 2008 

PAULMOONEY

WIJNGAARD EENVOUDIGE FEITEN EN INFORMATIE