ONS VERHAAL

- A KIWI AND A AUSSIE WALKED INTO A DUTCH BAR -

they decide to stay forever. The end!

Dat is de beste en meest nauwkeurige beschrijving en analogie die kan worden gegeven om uw nieuwsgierigheid te vergemakkelijken, en ja, er is meer aan die korte maar bijna komische samenvatting van de openingszin.

 

De naam Two Island Wines is ontstaan uit het feit dat we allebei van twee eilanden in de Stille Oceaan komen, en ja, de ene is beter dan de andere! (Welke hangt af van wie van ons u spreekt).

 

We hebben een passie voor het importeren, distribueren (en drinken) van enkele van de beste wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland, geproduceerd in wijngaarden waarvan wij ze kennen omdat wij daar opgroeiden. Dankzij onze lokale kennis kunnen we u thuis kennis laten maken met wijnen met een grote reputatie en sterke aanhang. Bij elke inwoner van deze regio's zijn deze wijngaarden bekend en geliefd, vooral omdat ze van zeer hoge kwaliteit zijn en representatief zijn voor de landen waar ze vandaan komen.

 

Ons ethos is altijd geweest om te werken met producenten die volledig betrokken zijn bij de lokale gemeenschap: ze moeten worden ondersteund door de lokale bevolking en zich inzetten voor sociale- en milieu- programma's die het gebied en de mensen ten goede komen.

U vraagt zich misschien af hoe twee antipoden in Nederland zijn beland. En we hebben onszelf vaak dezelfde vraag gesteld...

 

In feite zijn we al heel lang vrienden, sinds 2001 toen we allebei voor een toeristisch bedrijf in Londen werkten. Terwijl we dat niet wisten, verhuisden we allebei ongeveer tegelijkertijd naar Nederland om ongeveer dezelfde reden -  Nederlandse vrouwen, die ons versierden, lokten en ons verleiden om van koers te veranderen en naar Nederland te zeilen. Pas toen we verleid waren en ons settelden met onze respectievelijke betere helften, ontdekten we het toeval en maakten we opnieuw verbinding.

 

Dus nadat we allebei naar Nederland waren verhuisd en ons in ons nieuwe leven hadden gevestigd, deed de natuurlijke levenscyclus zich gelden. De liefde bloeide en rijpte, er verschenen kinderen, en terwijl de lente overgaat in de zomer en de herfst overgaat in de winter, terwijl de top 10-hits veranderen en de ritmes van het leven verder gaan... en doorgaan..., tot op de dag dat Corona  de stad binnen kwam rijden, alle rijmpjes van het leven op de grond gooit, verandering afdwingt, uit met het oude in met het nieuwe, aanpassen of sterven!

 

And Two Island Wines was born.......Enjoy

 

Ben & Scott

 

ONS IN A NUTSHELL

Wat doen we eigenlijk?

IMPORTEREN

Wij importeren rechtstreeks van wijngaarden in Nieuw-Zeeland en Australië.


DISTRIBUTIE

Vrij duidelijk, wij verdelen onze wijnen

EVENEMENTEN

Wij kunnen uw evenementen/bruiloften/functies verzorgen. 

FESTIVALS

Ook kunt u ons op diverse wijnfestivals met een eigen stand, voor u aan het wachten!


-DISCLAIMER TECHICALITIES & INTER ISLAND BANTER-

In werkelijkheid zou het 5 Islands Wines moeten heten, aangezien Nieuw-Zeeland 3 hoofdeilanden heeft en Australië 2, maar dat had niet dezelfde branie en groove, en we wilden ook niet verzanden door technische details, dus 2 eilanden het was.

 

De Great Western Islands van Nieuw-Zeeland (algemeen bekend als Australië, of Straya in het lokale dialect) worstelen al tientallen jaren met de sluwe Kiwi's vermogen om geweldige rugbyteams op te zetten en ze te verslaan bij elke andere sport.

 

Een ding dat de Australiërs echter aantoonbaar op één lijn staan met, of gelijk zijn aan, is het maken van wijn.