McLAREN VALEMR RIGGS WINE CO.


Mr Riggs Wine Co, heeft een snelle opkomst gekend in de wijnwereld en is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare namen in de Australische wijnbereiding.

MR RIGGS WINE CO.

Wijnmaker Ben Riggs is een legende in Australische wijnen - en een van de meest invloedrijke hedendaagse wijnmakers. Zijn ervaring met het produceren van "vintages" over de hele wereld,  zijn kennis van de methoden uit de oude wereld, samen met een diepgaande kennis van zijn geliefde Zuid-Australië, hebben geleid tot uitzonderlijke, eersteklas wijnen, en de daarbij behorende awards en accolades.

Zijn witte wijn is onderscheidend - zijn knapperige Pinot Gris is modern, licht en verfrissend en de diepere, rijke Chardonnay is een eerbetoon aan de klassiekers met een Australische twist. Beiden laten er geen twijfel over bestaan dat je het product drinkt de topprestatie van een kunstenaar.Het bedrijf is momenteel eigendom van en wordt geleid door de heer Riggs zelf. Hierdoor heeft hij de vrijheid om zijn eigen wijnbereidingsfilosofie na te leven en een ware vertegenwoordiger te zijn van zijn geliefde McLaren Vale.

Geniet van het volledige scala aan sprekende rode wijnen: van de bescheiden en evenwichtige vrucht van de Gaffer Shiraz en de intrigerende complexiteit van de Outpost Cabernet, tot zijn meesterwerk, de crème de la crème, de JFR. Een persoonlijk eerbetoon aan zijn vader - een indrukwekkend elegante Shiraz, gestructureerd met gedurfd fruit en een diepe smaak die het hoogtepunt van zijn prestaties tot dusver markeert.

"Bij Mr. Riggs draait het maken van wijn volledig om het creëren van wijnen die mensen echt willen drinken - om te delen, om van te genieten met vrienden en familie – dat is het belangrijkste voor ons"

PRESS PLAY: Video wordt niet automatisch afgespeeld

MCLARENVALE

WIJNGAARD


Gelegen in de prachtige MCLaren Vale, met zijn ongelooflijke verscheidenheid aan geologie en microklimaten, produceert Mr Riggs ook wijnen uit Coonawarra, Adelaide Hills, Clare Valley en de Barossa-Valley. Dit draagt bij aan de diepte en diversiteit van hun wijnen. In feite halen ze fruit uit al deze regio’s om de wijnmakers de best mogelijke opties te bieden om wereldberoemde wijnen te creëren


Met een pragmatische en technische aanpak, door gebruik te maken van de grote verscheidenheid aan fruit die uit zijn eigen blokken beschikbaar is, samen met dat van zijn uitgebreide netwerk, kan hij wijnen maken met een rijkdom, diepte en finesse om de meest veeleisende fijnproevers te plezieren.


De ‘Burnt Block’ wijngaard, genoemd naar een blikseminslag die de eerste wijnstokken verwoestte, maakt deel uit van de Piebald Gully Vineyard, Clarendon.


De Piebald Gully Vineyard produceert voornamelijk Shiraz en Viognier en staat vooral bekend om zijn onconventionele Piebald Syrah-wijnen gefermenteerd met een vleugje viognier, een witte wijndruif!

MCLAREN VALE


McLaren Vale ligt ongeveer 20 km ten zuiden van centraal Adelaide. Op 30 minuten rijden van het centrum bevindt u zich midden in de pracht, regio's en geologische landvormen, waaronder de Mclaren-flats.


Op de McLaren Flat is Mr Riggs ideaal gelegen om te profiteren van het volledige assortiment druiven dat in het gebied wordt geteeld. Te beginnen met de verbluffende McLaren Vale net in het westen, met zijn ongelooflijke verscheidenheid aan geologie en microklimaten.


Dit gebied ligt in Baker Gully op North en South Maslin zand - oud (Eoceen) middelgroot tot grofkorrelig zand met ijzerstenen ontsluitingen op 265 meter boven zeeniveau. Mede door de hoogte is dit de koelste van de subregio's van McLaren Vale, dus druiven rijpen tot twee weken later dan zijn buren en er valt meer regen, waardoor het perfect wordt voorbereid op de droge zomers.


IT'S RIGGS, BEN RIGGS


Zeggen dat Mr Riggs McLaren Vale in het bloed heeft, zou niet overdreven zijn. Hij studeerde af aan het gerenommeerde Adelaide Agricultural College en werkte 15 jaar in de Wirra Wirra (W2) wijngaard, begeleid door Gregory Trott, waar zijn 14 jaargangen het bedrijf aanzienlijk hielpen groeien.


Tegelijkertijd was hij een van de beroemde "Flying Winemakers" die de allernieuwste Australische technologie en expertise naar de wijnbouwgebieden van de oude wereld bracht. De uitwisseling verbreedde typisch de aantrekkingskracht van de daar geproduceerde wijnen, terwijl de kennis en ervaring van de wijnmakers werd uitgebreid, waardoor ze hun eigen jaargangen konden produceren met het beste van twee werelden.


Het profiel van de wijnen van de heer Riggs weerspiegelt zijn ervaring in de Napa-vallei, Bordeaux, Griekenland, Italië en Zuid-Frankrijk. McLaren Vale staat bekend om het produceren van grote, rijke smaken, maar deze wijnen zijn een uitdrukking van zijn doel om complexiteit, elegantie, textuur en finesse toe te voegen aan zijn uitdrukking van het McLaren Vale-terroir.BENRIGGS

WIJNGAARD SIMPELE FEITEN EN INFORMATIE