Penny's Hill | 'The Black Chook' Shiraz

Neem contact met ons op voor meer informatie

THE BLACK CHOOKSHIRAZ

McLAREN VALE | ZUID AUSTRALIË


Elf opeenvolgende jaren van 90 punten of meer van 's werelds meest gezaghebbende wijnrecensenten. Nou dat is iets om over te kakelen! (Chook betekent haan, dus..)


De Shiraz-druiven zijn co-gefermenteerd met een kleine hoeveelheid viognier die een levendig geparfumeerd aroma toevoegt, de diepe, rijke kleur stabiliseert en de wijn fijne, soepele tannines geeft.


Wijnoogst  | 2021


Awards

93 POINTS | Wine Orbit, Sam Kim, Feb 2021

93 POINTS | James Halliday Wine Companion,

Gecertificeerd veganistisch product

PROEFNOTITIES 


Heldere aroma's van rode kersen, bessen en verheven bloemige noten met hints van zoethout en kruiden. Royaal geladen met rood fruit, wordt de smaak in evenwicht gehouden door fijne, soepele tannines en aanhoudende kruidentonen. Een zachte, ronde shiraz met een grote vruchtlengte, vrijgevigheid en drinkbaarheid.

"Staat pure elegantie en een ongelooflijke zuiverheid uit"

AANBEVOLEN MAALTIJDEN EN BBQ COMBINATIES


BBQ Varkensribbetjes


BBQ Steak en Champignons




PRODUCT DETAILS 


Wijnoogst | 2021

Druivensoort | Shiraz 96%, Viognier 4%

Rijping | 12 Maanden

Alc/Vol | 14.5

Wijnmaker | Alexia Roberts

Serveertemperatuur | 16-18C

Kelder | tot 10 jaar


Wijngaard | Aan de voet van de heuvels ten oosten van McLaren Vale, produceert de oorspronkelijke smal aangeplante Penny's Hill Vineyard lagere opbrengsten van Shiraz, Cabernet Sauvignon en Grenache van hoge kwaliteit voor wijnen met textuur, complexiteit en interesse. Iets koeler dan de bodem van de vallei, ervaart de site zelfs rijpingstemperaturen en door nauwkeurig beheer van het bladerdak, produceert het fruit van een kwaliteit die het tot de beste van het district behoort.

Penny's Hill | 'The Black Chook' Shiraz

Neem contact met ons op voor meer informatie

LOVE THIS FULL BODIED SHIRAZ


and Viognier red wine blend. The Black Chook 2019 is floral on the nose with dark cherry, earthy, savoury herb, pepper and toasty oak spice flavours generous on the palate. Great food-friendly acidity to pair with BBQ beef ribs"


 

Natalie MacLean

 15 April 2021

unsplash