Elf opeenvolgende jaren van 90 punten of meer van 's werelds meest gezaghebbende wijnrecensenten. Nou dat is iets om over te kakelen! (Chook betekent haan, dus..)
De Shiraz-druiven zijn co-gefermenteerd met een kleine hoeveelheid viognier die een levendig geparfumeerd aroma toevoegt, de diepe, rijke kleur stabiliseert en de wijn fijne, soepele tannines geeft.
Wijnoogst | 2021
Awards
93 POINTS | Wine Orbit, Sam Kim, Feb 2021
93 POINTS | James Halliday Wine Companion,
PROEFNOTITIES
Heldere aroma's van rode kersen, bessen en verheven bloemige noten met hints van zoethout en kruiden. Royaal geladen met rood fruit, wordt de smaak in evenwicht gehouden door fijne, soepele tannines en aanhoudende kruidentonen. Een zachte, ronde shiraz met een grote vruchtlengte, vrijgevigheid en drinkbaarheid.
"Staat pure elegantie en een ongelooflijke zuiverheid uit"
AANBEVOLEN MAALTIJDEN EN BBQ COMBINATIES
BBQ Varkensribbetjes
BBQ Steak en Champignons
Wijnoogst | 2021
Druivensoort | Shiraz 96%, Viognier 4%
Rijping | 12 Maanden
Alc/Vol | 14.5
Wijnmaker | Alexia Roberts
Serveertemperatuur | 16-18C
Kelder | tot 10 jaar
Wijngaard | Aan de voet van de heuvels ten oosten van McLaren Vale, produceert de oorspronkelijke smal aangeplante Penny's Hill Vineyard lagere opbrengsten van Shiraz, Cabernet Sauvignon en Grenache van hoge kwaliteit voor wijnen met textuur, complexiteit en interesse. Iets koeler dan de bodem van de vallei, ervaart de site zelfs rijpingstemperaturen en door nauwkeurig beheer van het bladerdak, produceert het fruit van een kwaliteit die het tot de beste van het district behoort.
and Viognier red wine blend. The Black Chook 2019 is floral on the nose with dark cherry, earthy, savoury herb, pepper and toasty oak spice flavours generous on the palate. Great food-friendly acidity to pair with BBQ beef ribs"
Natalie MacLean
15 April 2021